Preskoči na vsebino


Oratorij 2012

Oratorij 2012 bo v župniji Kranj-Primskovo potekal od ponedeljka 9. do nedelje 15. julija 2012, med 9. in 16. uro. Geslo letošnjega oratorija se glasi: GREM JAZ Klikni za več...

Zbiranje otrok je vsak dan ob 9.uri dopoldne na župnijskem dvorišču za cerkvijo. Srečanje se sklene ob 16.uri popoldne. Prispevek za enega otroka je 10‚Ź, za dva 15‚Ź, za tri in več otrok iz iste družine 20‚Ź. Prijavnice dobite v cerkvi pod oglasno desko. Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 14.leta starosti. Otroci bodo na oratoriju veseli tudi obiska staršev, starih staršev, drugih domačih in faranov. Otrokom boste polepšali dan tudi s kakšnim presenečenjem in bodo veseli tudi peciva, piškotov in soka ali česa drugega. Tudi vsem sponzorjem in dobrotnikom, ki boste oratorij omogočili, se priporočamo in zahvaljujemo. Prisrčna hvala v imenu župnije požrtvovalnim animatorjem, ki se na oratorij že dalj časa pripravljajo in ga bodo vodili.

Osrednja junakinja letošnjega oratorija bo sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje. Skupaj z don Boskom je za vzgojo deklet ustanovila redovno družbo hčera Marije Pomočnice ali, kot jim rečemo po domače, salezijanke, ki so danes razširjene po vsem svetu.

Marija Dominika je bila celo življenje navdušujoč zgled za vse ljudi okoli sebe. Bila je zelo živahna, navihana, vztrajna, vesela, vedno pripravljena pomagati ali poprijeti za katerokoli delo: v družini, na polju, med sovrstnicami, pri sorodnikih, v cerkvi €Ś V vsakem trenutku je iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato jo njen spontan in vesel: grem jaz ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. Od tod tudi naslov letošnjega oratorija: Grem jaz. Njen zgled naj nas navdušuje za Gospoda in za aktivno prevzemanje pobud in odgovornosti v življenju.

Iz življenja sv. Marije Dominike bo letošnji oratorij črpal šest vsebinskih poudarkov (vsak dan bo drug poudarek). Z otroki bomo govorili in se izkustveno učili o družini, o povezanosti dolžnosti in veselja, o prostovoljstvu, o voditeljstvu, o preprostosti in o poslanstvu.

Lokacija:

Print Friendly and PDF