Preskoči na vsebino


Obhajanje velikega tedna

Preberite si potek bogoslužja v VELIKEM TEDNU.

 

VELIKI ČETRTEK17.4. SPOMIN JEZUSOVE ZADNJE VEČERJE

Ob 19. uri bo slovesna sveta maša z obredom umivanja nog. Po bogoslužju se pridružimo v molitvi Jezusu na Oljski gori: do 21h otroci z ministranti, do 22 h mladinci, do 23h ŽPS in do 24h Prenova v Duhu, FD in molitvene skupine. PRIDITE, ČUJMO IN MOLIMO Z JEZUSOM!

 

VELIKI PETEK, 18.4. DAN JEZUSOVE SMRTI NA KRIŽU - STROGI POST

Ob 15h KRIŽEV POT. Privedite tudi najmlajše otroke. Ob 19. uri zvečer OBREDI VELIKEGA PETKA. Središče bogoslužja je češčenje križa. Darovi ob Božjem grobu so namenjeni za vzdrževanje svetišč v Sveti Deželi.

 

VELIKA SOBOTA, 19.4. MOLIMO ZVELIČARJA V BOŽJEM GROBU

Ob 7h zjutraj blagoslov velikonočnega ognja, ki ga ministranti raznesejo po župniji. BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL: ob 11h , 14h , 15h , 16h in 17h. Med blagoslovi češčenje Najsvetejšega v Božjem grobu. Po starem slovenskem običaju vabljeni k blagoslovom v NARODNIH NOŠAH.

VELIKONOČNA VIGILIJA - VRHUNEC BOGOSLUŽJA CERKVE

Ob 19. uri pričetek s hvalnico velikonočni sveči, ko slavimo Kristusovo zmago nad smrtjo. Skupaj s katehumenom, ki bo prejel zakramente uvajanja v krščanstvo, z gorečimi svečkami, ki jih boste dobili v cerkvi, obnovimo krstne obljube.

 

VELIKA NEDELJA, 20.4. VELIKA NOČ VSTAJENJA NAŠEGA GOSPODA JEZUSA KRISTUSA - NAJVEČJI PRAZNIK KRŠČANSTVA

Ob 6.30 VSTAJENJE PRI BOŽJEM GROBU IN NATO VELIKONOČNA PROCESIJA IN SLOVESNA SVETA MAŠA. Praznični maši bosta še ob 9h in 10.30. Med vsemi mašami bo običajen OFER za cerkev. VELIKONOČNE VEČERNICE Z LITANIJAMI bodo ob 14h  popoldne. 

S KRALJICO NEBES IN ZEMLJE SE VESELIMO JEZUSOVEGA VSTAJENJA!

A L E L U J A  !

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK, 21.4. Praznične svete maše bodo ob 7h, 9h in zvečer ob 19. uri.

VELIKO NOČ SLAVIMO Z VELIKONOČNO OSMINO.

Lokacija:
Print Friendly and PDF