Preskoči na vsebino


Oratorij 2014

Letos smo oratorij pričeli z nedeljsko sveto mašo ob 10.30. Pri maši smo peli oratorijske pesmi, himno pa smo se naučili naslednji dan pri dvigovanju zastave.

7. dan

Naše druženje smo sklenili z oratorijsko sv. mašo, po njej pa je sledil piknik na župnijskem dvorišču. Posebej se moramo zahvaliti Janezu Klančarju za organizacijo pogostitve, hvala pa tudi vsem požrtvovalnim gospodinjam za vse sladke dobrote. Velika hvala pa Bogu, ki nam je vse dni oratorijskega druženja namenil sončno vreme. Animatorji smo izjemno uživali z otroci, ki so bili nadvse ubogljivi, pridni in znanja željni. Že sedaj se veselimo naslednjega oratorija :)

6. dan

Oratorij skoraj pri koncu. Danes smo spoznali kako so apostoli odšli po svetu oznanjat Jezusov evangelij. Na pregovarjanje učencev je Peter pobegnil iz Rima, a na poti ga pričaka Jezus, ki ga povpraša kam je namenjen. Peter mu razloži kako mučijo in preganjajo kristjane. Jezus mu odgovori, da je to že vse izkusil in mu reče zakaj ne bi tudi on. Nato se Peter poda v Rim, v smrt, v nebesa. Imeli smo še zadnje delavnice, na kuharski so otroci ponovno naredili tople sendviče za vse, na ministrantski so si še zadnjič ogledali zvnonenje opoldne, ko zvoni Ave Marijo, kozmetičarke pa so še poslednjič poprijele za lak in uredile nohtke za novo šolsko leto. Zaključili pa smo z velikimi vodnimi igrami, kjer so se otroci pošteno osvežili.

5. dan

Jezus je vstal od mrtvih! Animatorji so nam odigrali prizor Jezusovega vstajenja. Kako sta Peter in učenec tekla do groba, kako je Peter po vodi prišel do Jezusa, ki mu je dal nalogo, naj pase ovce, nas vse in nas vodi ter pripelje k Njemu. Današnje palačinke so izginile kot bi trenil, potem pa so otroci spekli še jabolčni in skutni štrudel, ki je bil izvrsten. Hvala tudi Knavsovi Mariji, ki nam je prinesla sladoled. Potem pa smo odigrali še kviz Moja Slovenija in se preizkusili v našem poznavanju domovine. 

Lakiramo nohte

Kozmetična delavnica

Ples do jutranjih ur ;)

4. dan

Pri igrici smo spoznali Jezusov čudež, ko je pomnožil kruh in ribe ter nahranil pet tisoč mož. Opravili smo tudi sv. spoved, prišel je pater Bogdan Knavs, frančiškan iz Šiške pri Ljubljani, popoldne pa smo odšli v Log na nogometno igrišče, kjer smo imeli velike igre. Ob himni pa nas je že spremljal naš župnik.

Pojemo in imamo se fajn :)

Nagovor p. Bogdana

Obisk v zvoniku

Vsi smo lačni

Zabava v Logu

3. dan

Bog nam je danes še posebej namenil sončno vreme, saj je bila celodnevna napoved en sam dež. Bogu hvala! Tako smo lahko lepo izpeljali današnji dan. Zjutraj smo si pogledali igrico na temo Petra Skale. Jezus da Petru posebno službo, reče mu: "Ti si Peter Skala, in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala.". Danes smo se pravtako naučili še drugo kitico himne Na tvojo besedo. Za sladkanje pa so danes poleg vestnih in skrbnih gospodinj, ki nam vsak dan spečejo kaj sladkega (vsem se iskreno zahvaljujemo in Bog povrni!), poskrbeli tudi otroci ki so pri kuharski delavnici spekli izvrstne piškote,  ki pa so na žalost takoj izginili (storilce še vedno iščemo :) ). Kozmetčna delavnica se je razširila še v frizerski salon, saj sedaj poleg lepih nohtkov pričarajo tudi čudovite kitke. Današnja posebnost pa so bili barvni spreji za lase, otrok sploh ni bilo več spoznati, saj so bili vsi marsovci z zelenimi lasmi ali pa prekrasne princeske z roza pričesko ;). 

Posebna zahvala pa gre primskovskim gasilcem, saj so nam pripravili obširen ogled gasilskega doma, zaščitnih oblek, čelad in vozil. Predstavili so nam njihovo delovanje, potem pa so lahko otroci tudi sami poprijeli za ročnik in postali pravi gasilci. Gasilicem še enkrat hvala in Na pomoč!

Sedaj pa si le poglejte slikce današnjega dne:

Prelepa zastava

Saj se bo hitro zacelilo :)

Zastonj masaža

Gnetemo.... piškoti bojo ratal... mogoče :D

Obisk gasilskega doma

2. dan

Danes smo odšli na izlet v Adergas, kjer smo imeli sv. mašo, ki jo je daroval g. župnik Slavko iz Adergasa. Sledilo je pestro dogajanje na župnijskem dvorišču, igre in zaključek z nogometno tekmo.

Nagovor župnika med sv. mašo.

"Ne boš me ujel!"

Brez skupinske slikce ne gre.

Štafetne igre

Animatorki na delu

Utrujeni ob koncu dneva.

1. dan

Danes nas je pričakalo oblačno vreme, ampak smo z dobro voljo in župnikovo priprošnjo priklicali sonček. Animatorji so nam odigrali igrico, v kateri spoznavamo življenje in delo sv. Petra, ki je bil apostol in prvi papež. Današnji odlomek igre govori o tem kako sta se Jezus in Peter spoznala, potem pa so sledile kateheze, kjer smo se pogovarjali kako smo tudi mi lahko Jezusovi aposotli. Sledeče delavnice so bile več kot zanimive, otroci so lakirali nohte, pletli kitke, prepevali pesmi, telovadili pred osnovno šolo, pri kuharski delavnici pa je ena skupina pripravila kosilo za vse udeležence ter animatorje. Po kosilu pa so sledile igre, kjer je imel pomembno vlogo tudi Peter, ki je hodil okoli in učil dobro, hkrati pa sta vsako skupino obiskala tudi dva animatorja, ki sta predstavljala greh in otroke poskušala zapeljati, ampak lahko pohvalimo trdo vero naših otrok, ki se niso dali zavesti. Na koncu pa je sledila himna in spuščanje zastave. Spodaj pa si lahko pogledate nekaj slik današnjega dne.

Lokacija:
Print Friendly and PDF