Frančiškova družina

V župniji Kranj  Primskovo deluje tudi bratstvo FSR. Vsi, ki so v sebi začutili klic, da sledijo Kristusu po Frančiškovem vzoru v svetu, kjer živijo, se zbirajo ob 14. uri vsako drugo nedeljo v mesecu, razen v času poletnih počitnic (julij, avgust), na srečanjih, kjer premišljujejo, molijo, naredijo kaj dobrega za skupnost, župnijo in druge potrebe, ki se kažejo v vsakdanjem življenju.

Sestre in bratje živijo evangelij po zgledu sv. Frančiška Asiškega, ter si močno prizadevajo, da bi svoje življenje posvetili s pristno duhovnostjo.

Z življenjem po evangeliju postanejo sodelavci Cerkve v njenem življenju in poslanstvu, pomagajo širiti evangelij in ponižno služijo Cerkvi na vseh področjih cerkvenega občestva. Prizadevajo si za mir in pravičnost v svetu, gojijo ekumenizem, ohranjajo čisto in lepo naravo ter človeško okolje.

V življenju in poklicnem delu želijo biti vzorni v svojem družinskem življenju, čisti in pošteni v vsakdanjih odnosih z ljudmi, odgovorni in zavzeti v svojih družbenih dolžnostih.

FSR je pomoč, da s sprejetjem svoje resničnosti, po evangeliju, vodilu, zakramentih, skupnosti, ljubezni do Cerkve, s spokornostjo, molitvijo pod varstvom Device Marije, po priprošnji sv. Frančiška in Klare, sprejemamo dar Jezusovega odrešenja.

Bratstvo na Primskovem nadaljuje poslanstvo III. reda sv. Frančiška, ki je bil ustanovljen v Kranju 12. oktobra 1902. Na Primskovem pa se pojavi po letu 1965 z ustanovitvijo župnije. Pripadamo veliki družini FSR v Sloveniji in svetu. Vabljeni na srečanja! Dodatne informacije na: e-mail: igor.belehar@t-2.net ali gsm: 031-745-688

Mir in dobro!