Za romarje

Božja pot za romarje je v zadnjem desetletju spet oživela, posebno ob praznovanju velikega šmarna. Zaupajmo naši zavetnici Mariji vnebovzeti, tako kot so ji zaupali naši predniki.

Dragi romarji v večjih ali manjših skupinah, lepo povabljeni vse dni v letu, še posebej pa na naslednje praznike:

Praznik lurške Matere božje Svete rešnje telo Veliki Šmaren Ob božičnem času vabljeni na ogled Jaslic

Da vas bo pričakala odprta cerkev vas lepo prosimo, da prihod predhodno najavite po telefonu.

Če prihajate v Kranj po avtocesti (iz smeri Ljubljana ali pa iz smeri Radovljica), potem jo zapustite na odcepu Kranj vzhod. Na prvem krožnem križišču zavijte levo proti Kranju. Na drugem krožišču peljite naravnost. Pri četrtem semaforju zavijte desno v smeri proti Jezerskemu. Po približno 300 metrih boste na levi zagledali cerkev, poleg cerkve pa parkirišče.

Če prihajate iz smeri Ljubljana po regionalni cesti potem takoj po prihodu v Kranj, pri podjetju Iskratel (na levi strani) zavijte na desno navzdol. Sledite cesti desno preko mosta čez Savo in preko semaforiziranega križišča. Pot nadaljujte naravnot približno 500 metrov, ko pridete do krožišča. Tam zavijte levo proti centru Kranja. Pri četrtem semaforju zavijte desno v smeri proti Jezerskemu. Po približno 300 metrih boste na levi zagledali cerkev, poleg cerkve pa parkirišče.

Dobrodošli!