Katehumeni

Katehumenat: uvajanje odraslih v krščanstvo

za vse, ki želijo stopiti na pot vere

za tiste, ki iščejo smisel življenja

za vse, ki so bili samo krščeni ali pri prvem svetem obhajilu, pa pozneje niso nadaljevali z versko prakso

Ste polnoletni, pa niste krščeni, ali pa ste bili krščeni kot otrok, niste pa bili pri prvem svetem obhajilu in pri birmi, ali ste bili krščeni in pri prvem obhajilu, niste pa bili pri birmi, pa bi se želeli pripraviti na prejem teh zakramentov in na krščansko življenje, imate možnost, da se pripravite.

Odrasle, ki se pripravljajo na prejem omenjenih zakramentov, imenujemo katehumeni. Priprava odraslih na prejem zakramentov in krščansko življenje pa se imenuje katehumenat. Katehumenat odslej traja leto in pol. Priprava je enkrat tedensko.

Če bi se sami želeli kot odrasli vključiti v takšno pripravo, se oglasite v župnišču in izvedeli boste, kdaj bo s pripravo začela naslednja skupina katehumenov, kdaj bodo srečanja, kako potekajo€Ś

Morda poznate koga med sošolci, sodelavci, med sosedi, ali sorodniki, ki bi ga priprava na prejem navedenih zakramentov utegnila zanimati, obvestite ga , ali mu posredujte to zloženko.

Odločite se in spoznali boste marsikaj novega, odkrili lepoto in prednost krščanskega življenja, zlasti pa, kako veliko duhovno bogastvo vam je na voljo. Naredite ta korak, ne bo vam žal!

VODI ME, DOBROTNA LUČ!

O, vodi me, dobrotna, blaga Luč! V temi, ki me obdaja, vodi me! TemnĂĄ je noc in dalec sem od doma, ti vodi me, ti razsvetljuj mi pot! Ne prosim, da bi v širne zrl daljave: naj vidim pred seboj le za korak Drugacen bil sem kakor zdaj nekoč, te nisem prosi, da me vodiš ti; želel sem sam določati si pota: a zanaprej ti vodi me povsod! Predan napuhu bil sem in praznoti: O, ne spominjaj mojih se zablod! Bila z menoj je zdavnaj tvoja moč, me varno bo vodila še naprej prek pušč, močvar in rek besnečih, dokler ne mine noc in prismejĂł se v svitu jutra angelov obrazi, pozabljenih za hip, spet ljubih kot nekoč.